Sorting by

×

Vásárhelyi Mária: csodálkozol a putyinistán, gondolkodj el az okain is tán…!

Kétségbeesetten és tehetetlenül nézzük, azt az embertelen pusztítást, amit Ukrajnában Putyin és tettestársai végeznek, értetlenül állunk az előtt, hogy az orosz társadalom többsége még mindig támogatja az emberek millióit otthontalanná tevő, civilek és katonák tízezreit meggyilkoló, lakóházakat, kórházakat, iskolákat porig bombázó rettenetes pusztítást.

Persze nem ezt támogatják,

hanem azt a másik, ettől tökéletesen különböző valóságot, amit a Putyin által totálisan leuralt média eléjük tár, Aminek semmi köze ahhoz, ami valójában történik.

De ne ámítsuk magunkat, hogy a valóságnak ez a tökéletes meghamisítása csak Oroszországban fordulhat elő!

Az elmúlt két napban végig utaztam Magyarország nyugati részét, és mire a végére értem, tényleg depressziós lettem. Az egész ország, minden négyzetméter, kitapétázva a kormány által finanszírozott, az ellenzéket ellenségként, háborúpártiként, veszélyes szörnyetegként bemutató óriásplakátokkal. Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc és az adott településen induló ellenzéki jelöltek “veszélyes” felirattal, háborús uszítóként beállítva, mindenféle szemenszedett hazugsággal megvádolva. Aztán még néhány Mi Hazánk óriásplakát, meg Gattyán aljas kamupártjának reklámja. Aztán néhány megrongált, összebarmolt, villanypóznára akasztott, apró ellenzéki plakát. Mint az alamizsnáért könyörgő koldus az operabálban.

A közpénzekből finanszírozott állami médiában,

ahol egy nap alatt kilencszer ismételték meg Orbán Viktor gyűlölködő, hazug március 15-i beszédét, négy év alatt egyetlen alkalommal, összesen 5 percre szólalhatnak meg az ellenzéki pártok képviselői, reggel 7 és 8 óra között. A médiapiac 90 százalékát uraló fideszes média birodalom orgánumaiból ömlik a gyűlölet, az ellenzék gyalázása, a folyamatos hazugságkampányok.

Éppen úgy, mint Oroszországban.

Putyin csaknem egy évtized alatt építette fel azt a valóságot, amelynek eredményeként az orosz társadalom többsége elhiszi, hogy Ukrajnában népírtás folyt, hogy az országot “nácitlanítani” kell, hogy csak a nagy testvér tudja megvédeni az orosz kisebbséget. Csaknem egy évtizede folyik az orosz médiából az ukrán ellenes indulatok szítása. Nálunk már több mint tíz éve folyik ugyanez az ellenzékkel szemben.

A “nemzeti kormány” a nemzet egyik felét kitagadja a magyarságból, megfosztja alapvető emberi jogaitól és méltóságától.

És mégis, Oroszországhoz hasonlóan,

nálunk is a választópolgárok relatív többsége rendületlenül támogatja ezt az országot kifosztó, gyűlöletet és belső háborút szító kormányt. Pedig gondolom minden kormánypárti szavazónak van a környezetében, szűkebb vagy tágabb családjában olyan, aki az ellenzéket támogatja. És róla konkrétan talán tudja is a fidesz szavazó, hogy nem hazaáruló, nem veszélyes, nem gazember, de összességében mégis elhiszi az ellenzéki szavazókról, hogy azok, hogy lehet róluk így beszélni, ilyen vádakat terjeszteni. Hogy nem magyarok, hogy hazaárulók, tolvajok, veszélyes gazemberek.  Hogy eszükbe sem jut elgondolkodni, akárcsak a látvány elképesztő aránytalanságán, felháborító igazságtalanságán.

És nem hagy nyugodni a gondolat, hogyha ne adj Isten úgy hozná a sors, hogy háborús helyzet alakul ki nálunk, akkor a kormánypártok elkötelezett támogatói éppen úgy támogatnák Orbánt abban, hogy tettlegesen is leszámoljon a “belső ellenséggel”, ahogyan Putyint támogatja az orosz társadalom többsége. Csodálkozol a putyinistán, gondolkodj el az okain is tán…

Forrás

Kapcsolódó

 

Vásárhelyi Mária: csodálkozol a putyinistán, gondolkodj el az okain is tán...!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.