Frissítve! Hunvald György: „Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem”

Hunvald György bejelentette: független polgármesterjelöltként akar indulni Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választáson.

Kilépett az MSZP-ből az előző héten

– jelezte a volt szocialista polgármester a Facebook-oldalán közzétett hétfői írásában.

Az ellenzéki politikus azt írta, hogy az ellenzéki oldal legesélyesebb jelöltjének tartja magát a VII. kerületben.

ötezer helyi választópolgár az év első öt hónapjában aláíróíveken kérte, hogy induljon független polgármesterjelöltként. Ősszel az lehet a VII. kerület új polgármestere, aki 6500 szavazatot kap

Hunvald György kitért arra is, hogy az MSZP-ben elfogadták és megértették a kilépéséről hozott döntését.

Meghurcolt politikus

Hangsúlyozta, azért tért vissza a „helyi politika fősodrába”, mert „meghurcolt politikusként” szerette volna, ha a választók „rehabilitálni” tudnák egy választáson. „Néhány ellenzéki párt” azonban kizárta a lehetőségét is annak, hogy akár csak közös ellenzéki képviselőjelöltként indulhasson.

„Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem”

Modern, innovatív és zöld programmal indul, amelyet a következő hetekben hamarosan bemutat; mellébeszélés helyett egyértelmű és határozott válaszokkal készül, például a bulinegyeddel összefüggő problémákra is – írta.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kér

Hunvald György 2010 körül mintegy két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban, és eddig jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A 2016 júniusában kezdeményezett perújítási eljárásban az ügyészség idén június végén letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte – hűtlen kezelés miatt – a volt polgármesterre.

A vádhatóság több mint tíz évvel ezelőtti megbízások, illetve munkaszerződések miatt kéri a megbüntetését. Az ügyészség szerint a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, és ezzel mintegy 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

(Forrás: MTI)

Teljes az ellenzéki egység Niedermüller Péter mögött

Nincs fontosabb az októberi önkormányzati választáson, mint hogy az ellenzék a lehető legtöbb helyen leváltsa a Fideszt, és országszerte demokraták vezessék a városokat, kerületeket, falvakat.

Megszületett a megállapodás Budapest VII. kerületében is. Az ellenzék közös polgármester-jelöltje Niedermüller Péter, és valamennyi körzetben egy közös jelölt indul a Fidesz ellen.

Csupán Hunvald György egyéni akciója

Az MSZP-ből kilépett, a Tarlós Istvánnal egyeztető Hunvald György bejelentése, miszerint indulni kíván a polgármesteri posztért, nem más, mint egyéni akció. Nem oszthatjuk meg szavazatainkat több jelölt között. Mindannyiunk érdeke, hogy a győzelemre esélyes, a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és az Párbeszéd, valamint a közös főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely által is támogatott közös jelöltet, Niedermüller Pétert támogassuk.

A kialakult helyzetben Erzsébetváros polgárainak bölcsességére lesz szükség. A VII. kerületben is kell a változás. Senki nem helyezheti egyéni érdekeit a közös érdekek elé. Ezúton valamennyi ellenzéki párt hitet tesz a közös polgármester-jelölt és a közös egyéni jelöltek mellett. Számítunk a VII. kerület valamennyi, a Fideszt leváltani akaró polgárára.

Az erzsébetvárosi összefogás pártjai

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük