Connect with us

Gyorshír

Nincs jobb egy halott sztárnál

Megosztás

Ha halott sztár lennék az sem biztos, hogy utólag feldobna, ha énekesként halálom után több lemezem jelenne meg, mint életemben valaha.

Ahol még a halál is haláli
Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Nem lehet rossz biznisz halott sztár élő rokonának lenni! Halott sztárnak talán már kevésbé. Nem tudom, én mit szólnék hozzá, ha a túlvilágról visszanézve azt látnám, hogy szeretett gyermekeim, vagy éppen nagyon utált, de egyetlen élő rokonom degeszre tömi a zsebét az én képmásommal díszített bögrék, tamponok, vécéillatosítók, műanyag gagyibabák, vagy jó esetben csak esernyők árából. De az sem biztos, hogy utólag feldobna, ha énekesként halálom után több lemezem jelenne meg, mint életemben valaha.

Lenon

Lenon

Képzeld el

Itt van például Yoko Ono! Van, ki e nevet nem ismeri? És miért ismerjük őt, mit is tett ő a világban? Leginkább annyit, hogy megcsípte John Lennont, és a mai napig elég szépen él legendás ex-férjura tehetségéből. Ezek után már nem is tűnik annyira szépnek az a mozgalom, aminek Ono volt az élharcosa: miszerint olyan törvénytervezetet kellene kidolgozni, amelyik hetven évre megtiltaná a halott new-yorki sztárok nevének és arcmásának felhasználását. A törvénytervezet támogatására még olyan más hírességek örökösei emeltek szót, mint a zenész Jimi Hendrix, vagy a legendás baseball játékosok, Babe Ruth, Jackie Robinson, Lou Gehrig és Mantle rokonai.

Ez így még szép és nemes dolog lenne, de a tervezet így folytatódott: legalábbis abban az esetben, ha ezért nem fizetnek a hozzátartozóknak, örökösöknek. Oké, így talán elejét lehet venni bizonyos ízléstelen dolgoknak, de azt azért ne állítsuk, hogy az örökösök minden egyes esetben a jó ízlés határain belül maradtak híres hozzátartozójuk emlékének megőrzése érdekében! Hisz – mint tudjuk – nagy úr a pénz, s mint a Koldusoperában is mondják: „előbb a has, aztán a morál.”

De nézzük meg közelebbről, mekkora üzletet jelent ma egy híres és halott sztár! Készült egy lista, ami rangsorba állítja a halott hírességeket, aszerint, hogy haláluk óta mennyire jól tejelnek az örökösöknek és egyéb üzletembereknek.

Szerző

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük