Hat ellenzéki párt közös polgármester-jelöltje

A Demokratikus Koalíció tagja, Katanics Sándor a közös ellenzéki jelölt Veszprémben.

Az egyéni jelölteket is közösen állítják

A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd megegyeztek abban, hogy Veszprémben az őszi önkormányzati választáson közösen állítanak polgármester-jelöltet és minden választókerületben egyéni képviselőjelöltet – írják közös közleményükben a pártok.

A polgármesterjelöltként induló Katanics Sándor matematika-fizika szakos középiskolai tanár.

A közösen induló pártok legfontosabb célkitűzése, hogy a városfejlesztési irányokról a veszprémiek dönthessenek, és azokat ne a miniszterelnök határozza meg. Céljaik között a kiemelt városi projektek, fejlesztések mellett nagyobb hangsúlyt helyeznének arra, hogy – fenntartható módon – eleget tegyenek a városban élők lakhatási, szociális, közlekedési, parkolási és kulturális igényeinek. Több figyelmet fordítanának a város zöldfelületeinek bővítésére, az energiahatékonyság növelésére és az idősebb generáció gondjainak enyhítésére is.

Az ellenzéki pártok részletes tárgyalást folytattak a Veszprémi Ellenzéki Kerekasztalhoz csatlakozó szervezetekkel a minél szélesebb körű összefogás létrehozásáért, azonban azt a feltételt, hogy minden jelölt civil szervezet jelöltje legyen, nem tudták elfogadni.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük