Debreceniek üzenik Orbánnak: egyre többen vagyunk, és egyre dühösebbek

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Nemcsak  főváros de a vidék is megmozdult a rabszolgatörvény ellen. Hajdú-Bihar megyében szombaton két demonstrációt is meghirdettek. Délelőtt Berettyóújfalun, a helyi ellenzéki pártok,- a DK, a Jobbik és az MSZP – civilek támogatásával félpályás útlezárásra, forgalomlassító tüntetésre hívták a városban élőket. A Városi Kurír debreceni  munkatársának exkluzív tudósítása a forrongó  Hajdúságból.

Az akció a hóesés ellenére sikeres volt,

több mint 20 gépkocsi vett részt az eseményen. A szervezők elmondása szerint az emberek szimpátiával fogadták a kezdeményezést, sokan fejezték ki dudálással, és egyéb módon, hogy egyetértenek az útlezárókkal. Voltak, akik szaloncukorral, forró teával kedveskedtek a hidegben a sorban álló gépjárművek vezetőinek.

Szombat este Debrecenben,

a Régi Városháza elé hirdetett meg tüntetést a Mi vagyunk Debrecen civil mozgalom. A korábbi debreceni tüntetésekhez hasonlóan az eseményre a városban szervezettel rendelkező ellenzéki pártok is mozgósítottak. A sűrű hóesés ellenére több mint ötszázan zúgták, hogy

„Mocskos Fidesz!”, „Orbán takarodj, „Elegünk van!”

Erőt kifejező, a mínusz négy fok ellenére igencsak forró hangulatú demonstráció megmutatta, hogy a debrecenieknek is tele van mindenük Orbánnal és a körülötte levő pojácákkal, ingyenélőkkel, vérszívókkal.

A rabszolgatörvény visszavonása mellett a cívis városban tüntetők Kósa Lajos távozását is követelték a közéletből.

A szónokok szerint Kósa mindazt a rosszat megjeleníti, amelyet a Fidesz jelent 2019-ben Magyarországnak. Rendes munkahelye sohasem volt, 1990-óta a politikából él. Személye körül számos tisztázatlan ügy kavarog. A Kósa család látványos gazdagodására a képviselő nem adott eddig magyarázatot, kerülte a kínos kérdéseket. Itt lenne az ideje annak, hogy végre diplomát szerezzen, és tisztes polgári foglalkozás után nézzen. Ha másutt nem talál munkát, 84 éves anyukája biztos alkalmazza majd a közelmúltban – nyugdíjából? –vásárolt sertéshizlaldájában.

Az eseményen civilek mellett felszólaltak a Jobbik, a Vasas Szakszervezet, az MSZP, az LMP és a Felsőoktatási Szakszervezet képviselői. A demonstráció „fő” szónoka Cseh Katalin, a Momentum EP listavezetője volt. Minden felszólaló kitért arra, hogy a rabszolgatörvény soha nem látott együttműködést hozott létre az ellenzéki pártok, és a civilek között, ez már olyan erőt jelent, amellyel az orbáni rezsimnek már számolnia kell. Elmúltak azok az idők, amikor összejöttünk, és utána békésen hazamentünk, fogalmazták meg többen. Itt nincs vége, nem állhatunk meg, mert ez a „gerinctelen, tolvaj banda” csak így kényszeríthető arra, hogy visszavonja a rabszolgatörvényt, mondták. Egyre többen vagyunk, és egyre dühösebbek – mondta az egyik civil szónok.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük