Mit keres a kutyus az oviban?

Szívesen látott vendégek a segítő kutyás civil szervezetek az óvodákban. El sem képzelnénk, mi mindenben segíthet a kutyus, csupa olyan problémával kapcsolatban, amelyeket minden szülő ismer.

Túl barátságos a kutyus – van, amire éppen ezért alkalmas!

Ha egy munkára kiképzett kutyus „nem válik be”, mert annyira barátságos, hogy a feladat elvégzése helyett állandóan ismerkedne – a gyerekek számára épp ezért lesz jó!
Megkönnyíti a sokszor igen zűrös óvodai beszoktatást, ha a gyermek úgy mehet be reggelente, hogy találkozhat egy kutyával és megsimogathatja.

Az állatvédelem oktatásához is jó, ha van kéznél

„élő tananyag”.

A segítőkutyás civilek az egészséges és a sérült, például halláskárosult gyerekek fejlesztéséért is sokat tehetnek a kiképzett kutyákkal.

És mi van, ha a kutya támad?

A segítőkutyák sem tudnak persze minden fontosat megtanítani, pedig az ember és a kutya találkozása nemcsak örömteli élményeket hozhat.

A modern nagyvárosokban milliószámra élünk idegen és ismerős kutyák közelében. Nagyon fontos, hogy mindenki értse legalább a legalapvetőbb jelzéseket.

A gyerekeknek már óvodás korban, időben meg kellene tanítani például azt, hogyan ismerjék fel, ha az állat felvette a támadó pozíciót, és ha ilyen kutyával találkozik, mit tehet ellene.

(Forrás: Szabad Föld)

Dr. Pancho, az életmentő kutya

A kölyökkutyának csak meg kell mutatni, mit hogyan csináljon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük