EtetőBulvár

Flódni recept – Hogy édes legyen az 5783-as a zsidó újév, a Rosh Hasana!

Flódni recept - Hogy édes legyen az 5783-as újév, a Rosh Hasana!

A flódni elkészítése

1., A tészta összetevőit a víz kivételével pulzáló üzemmódban összedolgozzuk egy késes robotgépben, majd lassan adagoljuk hozzá csak a vizet, míg közepesen lágy, egységes tésztát nem kapunk. A pulzáló mód fontos, így könnyebben dolgozza össze a gép a hozzávalókat, és nem melegíti fel a vajat.

2., A kész tésztát öt egyenlő részre osztjuk (érdemes lemérni, hogy valóban pontos legyen) majd kinyújtjuk a tepsi méretére.

3., A tésztalapokat sütőpapírra tesszük és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe.

4., A diós töltelékhez közepes lángon főzzük az összetevőket míg a cukor teljesen el nem olvad és a massza be nem sűrűsödik. Utána azonnal tárolódobozba tesszük, és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe.

5., A mákos töltekékhez az összetevőket 2-3 percig közepes lángon főzzük amíg elkezd buborékosan forrni. Ezt is bedobozoljuk, lehűtjük és egy éjszakára megy a hűtőbe.

6., Az almát a mézzel, cukorral, borral, fehéjjal, szegfűszeggel megpároljuk. Nem szabad túl főzni! Szűrőbe tesszük, és teljesen lecsepegtetjük. Elkeverjük a zsemlemorzsával, és éjszakára hűtőbe tesszük.

7., A szilvalekvárt nagyon pici vízzel lehet hígítani, hogy könnyebben legyen kenhető, de melegíteni nem kell, ezért hűteni se szükséges.

Másnap indul a sütés….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

…na ezt például a  következő oldalon láthatod!

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

About Author