Connect with us

Ez a nap

Kinek jár ingyenes parkolás és kinek nem

Megosztás

A DK törvénymódosítást nyújtott be annak érdekében, hogy a háziorvosok és asszisztenseik ingyen parkolhassanak, ha beteghez mennek.

haziorvos
Megosztás

A DK törvénymódosítást nyújtott be annak érdekében, hogy a háziorvosok és asszisztenseik ingyen parkolhassanak, ha beteghez mennek.

A mentősöknek igen, a háziorvosoknak nem?

Az Orbán-kormány a legalapvetőbb dolgokban sem segíti ma a háziorvosokat. Ha egy háziorvosnak ki kell mennie a betegéhez, mert az nem tud elmenni hozzá, akkor parkolódíjat kell fizetnie. Az ingyenes parkolásuknak alapvető dolognak kellene lenni: a rendőrök, a tűzoltók és a mentősök sem fizetnek parkolást, miért pont a háziorvosoknak vagy a szociális munkásoknak kellene?

A mai Magyarországon nem engedhetjük meg, hogy arra menjen el a háziorvosaink ideje, hogy ingyenes parkolóhelyet keressenek, miközben betegeket is elláthatnának. A Demokratikus Koalíció törvénymódosítást nyújtott be, hogy a háziorvosok, és asszisztenseik ingyen parkolhassanak, ha beteghez mennek.

A DK szerint ugyanezt a jogot meg kell adni a szociális munkásoknak is. Ha a kormány teljesen alkalmatlan a kormányzásra és nem tudja megoldani a háziorvoshiányt, és a szociális munkások helyzetén sem tud javítani, legalább ne akadályozza őket a munkájukban.

A DK úgy véli, az európai magyaroknak jár, hogy ha bajuk van, akkor az orvos vagy az asszisztense minél hamarabb, költségek nélkül tudjon hozzájuk kimenni – írja közleményében László Imre, a párt országgyűlési képviselője, volt kórházigazgató, egészségügyi szakpolitikus.

Kapcsolódó

Drámai mértéket ölt a háziorvoshiány

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük