A Népszava bekebelezte a Vasárnapi Híreket

Puch nagyot ment a héten! Szerdán eladta a Szabad Földet Mészáros Lőrincnek, csütörtökön integrálta a Vasárnapi Híreket a Népszavába. Érdeklődve várjuk a pénteki, még inkább a hétvégi ötleteket!

A Népszava integrálja saját kiadója másik lapját, a Vasárnapi Híreket; a társaság csütörtöki közleménye a piacvezető pozíció erősítésével indokolja a lépést.

A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó

– idézik Puch Lászlót, a lapokat kiadó XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosát.

Puch elmondta, az ötlet nem új, már korábban is gondolkodtak a két médiatermék valamilyen összekapcsolásáról. (A Népszava hétköznap 20, szombaton 24 ezres példányszámot produkál.)

Ha nem Mészáros-lapot akar olvasni, Pestről kell csempésznie!

Szerdai hír, hogy tíz kiadóvállalat csatlakozott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz, további cégek pedig jelezték csatlakozási szándékukat. Vagyis: létrejött a totálisan központosított médiabirodalom, Liszkay Gábor vezetésével,

„a polgári értékek képviseletére”.

Szintén aznap történt, hogy Puch eladta a Szabad Földet Mészáros Lőrincnek. Az adásvételt gyakorlatilag egy időben jelentették be azzal, hogy a médiumok tulajdonosai felajánlották a kezükben levő kiadóvállalatokat a nonprofit alapítvány számára. A tájékoztatás szerint a széles skálájú portfóliót a Mediaworks vásárolta meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük