Ez a napKiemelt hírek

Bojár Gábor: Aki háborút akar, annak Orbánt ajánlom

Bojár Gábor

A milliárdos üzletember szerint csak hallgatólagos együttműködés működhet a baloldal és a Jobbik között.

Bár az ellenzéki pártok közül értékrendben nem Karácsony Gergelyé áll hozzá a legközelebb, csatlakozott a politikus tanácsadó testületéhez, mert úgy érzi: segítenie kell a Fidesz leváltásában – egyebek közt erről beszélt Bojár Gábor, a Graphisoftot és az Aquincumi Technológiai Intézetet alapító milliárdos üzletember a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

“Egyszerűen úgy érzem, ha segíteni tudok a legnépszerűbb ellenzéki politikusnak a NER leváltásában, vagy legalább korlátozásában, akkor ezt meg kell tennem. Függetlenül attól, hogy az ellenzéki pártok közül értékrendben nem Karácsonyé áll hozzám a legközelebb. De most nem ez a legfontosabb. Nem szeretném életem hátralévő részét úgy leélni, hogy szégyellenem keljen magam, mert tehettem volna valamit ez ellen a rendszer ellen, de nem tettem.”

“…amit a Fidesz csinál Magyarországgal, az történelmi bűn, és ezzel szemben úgy érzem, azt kell elfogadni, ami legjobban hat a választókra, még ha annak nem is minden elemével értünk egyet.”

“Ami a Jobbikkal való összefogást illeti, úgy gondolom, kontraproduktív lenne. Ez egyrészt sok jobbikos törzsszavazót a Fideszhez terelne, másrészt sok baloldali szavazót elbizonytalanítana, otthon tartana. Tehát egy ilyen összefogás a Fidesznek segítene. Egy hallgatólagos együttműködés viszont működhetne, amikor a két ellenzéki oldal kölcsönösen gyengébb jelöltet indít és nem kampányol olyan körzetekben, ahol a másik oldalt esélyesebbnek látja.”

“Nem hiszem, hogy az emberek szeretik ezt az arrogáns, urizáló stílust, ami a Fideszt jellemezi, és talán a Fidesz-szavazók között is vannak, akik nem értenek egyet a közoktatás tudatos lezüllesztésével, amivel kihagyjuk a XXI. század talán soha vissza nem térő lehetőségeit. De mindenekelőtt az emberek nem szeretik azt az óriási mennyiségű közpénzlenyúlást, ami szemérmetlenül történik.”

“A Fidesz legnagyobb bűne az, amit a lelkekben csinál: a hatalom érdekében a gyűlöletet szítja, egy alapvetően békeszerető, befogadó nemzetből gyűlölködő nemzetet nevel. Szerintem sokaknak elege van abból, hogy mindig valakit gyűlölni kell, Brüsszelt, a migránsokat, Soros Györgyöt. Ezért gondolom, hogy ellenzéknek közös jelszava lehetne: béke, vagy Orbán. … Persze aki háborút akar, annak nem tudok jobbat ajánlani, mint Orbán. Orbán focista, mindig keresi az ellenfelet akivel harcolni lehet.”

“Soros György egy olyan eszme mellett áll ki, amelyet egykor Orbán is a magáénak vallott: a liberalizmus, a nyílt és befogadó társadalom eszméje mellett. Ez nem jelenti azt, hogy hatalmas tömegeket kellene korlátlanul, ellenőrzés nélkül befogadni. Ezt Soros soha nem támogatta, ő is azt mondta, hogy a határokat védeni kell, ugyanakkor a menekülteket méltányos elbánásban kell részesíteni. Nekünk kötelességünk is a schengeni határok megvédése; ezt Orbán megtette, és jól tette. A hatalmas bűn az, hogy ezt egy cinikus és hazug gyűlöletkampány kíséri.”

(Forrás: Magyar Nemzet)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó:

Egy új pártállam kiépülésének vagyunk tanúi – ismert magyarok nyílt levélben sürgetik az ellenzék összefogását

About Author

Szólj hozzá!