Ez a napKiemelt hírek

Megsemmisítették a hajléktalanok kunyhóit Kispesten

bontják a hajléktalan kunyhóját

A hajléktalanokat előtte nem figyelmeztették, a megsemmisített kunyhókban odaveszett a hajléktalan emberek több holmija is.

A XIX. kerületben, a Kőbánya-Kispest metrómegálló közelében lévő kiserdőben semmisítettek meg több kunyhót a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a hosszú hétvégén. A hazatérő hajléktalanok megsemmisítve találták kunyhóikat.

A nap folyamán A Város Mindenkié aktivistái és Varga Attila, a Párbeszéd helyi képviselője, a kispesti Szociális Bizottság elnöke is a helyszínen járt. Varga a Mércének elmondta, amikor kiértek, még ott találták a munkásokat, akik őket látva levonultak a telepről.

A munkavezető Vargának azt mondta, lakhatásra alkalmas épületeket nem bontanak le majd. Ennek azonban ellentmond, hogy az elmúlt napokban a környéken 3 sátrat és 3 kunyhót is lebontottak a munkagépek a Pilisi Parkerdő Zrt. utasítására. A helyi hajléktalan emberek pedig azt mondták Vargának, nekik azt jelezték: a két, még álló kunyhó is el lesz bontva.

A hajléktalanellátásért a területen felelős Vöröskereszthez korábban az az információ érkezett, hogy biztosan csak tavasszal lesz bontás. Ez azért probléma, mert így nem tudták előkészíteni a lakhatásukat elvesztő kunyhólakók intézményi elhelyezését.

Egy olyan kunyhót is megsemmisítettetek a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai, amiben a hajléktalan emberek a tárgyaikat tárolták. Mind a ruháik, mint edényeik, mind személyes tárgyaik, sőt volt, akinek még a gyógyszerei is el lettek pusztítva.

A hajléktalanok éjszakai szállásra tudnak majd bemenni, aludni tudnak majd a szálláson, de napközben az utcára kényszerülnek.

A lakók az Utcajogász Egyesület segítségével kártérítési pert fognak indítani a Pilisi Parkerdő Zrt. ellen.

(Forrás: Mérce)

Kapcsolódó:

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/kunyhoban-elok-a-varos-mindenkie/

About Author

Szólj hozzá!