Ez a nap

DK: nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán Viktor ellen

Orbán repülön - parlamenti bizottság vizsgálná

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elutasította a Demokratikus Koalíció kezdeményezését, ezért nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán Viktor miniszterelnök ellen – jelentette be a DK frakciószóvivője.

Focimeccsekre repked

Gréczy Zsolt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja azért akart eljárást indíttatni, mert a kormányfő rendszeresen egy üzletember 17 milliárd forint értékű magánrepülőgépén jár külföldre futballmeccseket nézni. Orbán Viktor még a vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel ezeket a luxusutakat – tette hozzá a képviselő.

A mentelmi bizottság egyebek között azzal indokolta az elutasítást, hogy a miniszterelnöknek csak a képviselői megbízatásával összefüggésben kapott ajándékokat és ingyenes juttatásokat kell feltüntetnie vagyonnyilatkozatában – közölte az ellenzéki politikus. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott:

amikor „a milliárdos vállalkozók közpénzeket nyernek, akkor Orbán Viktor még miniszterelnök, amikor ezért cserébe luxus-magánrepülőgépeken reptetik, akkor varázsütésre magánemberré válik”.

Orbán a magyarok mögé bújik

A frakciószóvivő hozzátette, hogy a bizottság szerint nem tekinthető ajándéknak egy olyan sportrendezvényre szóló út, amelyen magyarok vagy Magyarország is részt vesz. Orbán Viktornak ezzel sikerült ismét a magyarok mögé bújnia, amikor felelősséget kellene vállalnia a tetteiért – jelentette ki.

A politikustól megkérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke elhatárolódik-e Cvetan Vaszilev bolgár üzletembertől, aki ellen mintegy hatszázmilliárd forintnyi euró ellopásának gyanújával nemzetközi körözést adott ki az Interpol. A magyar médiában korábban megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc az Altus Zrt.-n keresztül üzleti kapcsolatban állt a férfival. Gréczy Zsolt kijelentette: Gyurcsány Ferencnek nincs és soha nem is volt ilyen nevű üzlettársa.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Hajmeresztő visszavágás Holliktól Gyurcsánynak – bizonyára Gruovszki miatt

About Author

Comment here