Frissítve! Riasztó, ami Magyarországon történik – mondta a svéd szociális miniszter

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán közölte: bekérették Svédország budapesti nagykövetét Annika Strandhäll svéd szociális miniszter megjegyzése miatt.

Orbán családvédelme – svéd szemmel

Annika Strandhäll svéd szociális miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről azt írta a Twitteren:

„riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több ‘igazi’ magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a ’30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.”

A KKM közleményében kiemelte: továbbra is felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy a svéd miniszter nácizmussal vádolja a magyar kormányt azért, mert „segítjük a gyermeket vállaló magyar családokat”.

„A bevándorláspárti svéd miniszter nem hajlandó elfogadni, hogy a magyar kormány a pénzt a magyar családokra költi, és nem a migránsokra” – írták, hozzátéve, Svédország budapesti nagykövetét az eset után bekérették.

Svéd külügyminisztérium: személyeskedés nélkül kell politikai vitát folytatni

Személyeskedő támadásoktól mentesen kell politikai vitát folytatni – ismertette Svédország álláspontját a stockholmi külügyminisztérium sajtófelelőse, Anton Dahlquist szerdán azt követően, hogy Magyarország nagykövetét bekérették a svéd külügyminisztériumba.

A Dagens Nyheter című svéd lap internetes kiadásának értesülése szerint a külügyminisztérium illetékese közölte: mindkét fél érdeke a tények tiszteletén alapuló párbeszéd olyan kérdésekben is, amelyekben az álláspontok igen messze állnak egymástól.

A magyar nagykövetet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási minisztert érintő kijelentései miatt kérették be a svéd külügyminisztériumba.

A SVT svéd televízió idézte Semjén Zsoltot, aki a miniszter kijelentése kapcsán „aberrációról” beszélt.

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Hadházy Ákos: Nem kell feltalálni a csőben a lyukat, elég Hitler családpolitikáját elolvasni…..

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük