Ez a napKiemelt hírek

Az ellenzék fokozódó harcra és csatára számít 2022-ig

toth-bertalan

Az MSZP támogatja Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését a szabad városok szövetségének megteremtésére, és minden eszközével hozzájárul az ellenzéki együttműködéshez – mondta az MSZP választmányi elnöke a párt szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A demokratikus ellenállás az utcákra és a szabad városokra helyeződik át

Kunhalmi Ágnes kijelentette, hogy fokozódó harcra és csatára számítanak 2022-ig, továbbá arra készülnek, hogy „a demokratikus ellenállás az utcákra és a szabad városokra helyeződik át”.

Az MSZP-nek – fogalmazott – fel kell készítenie a csapatait, és az együttműködés motorjaként segítenie kell a Fidesz leváltását, hiszen erre 2022-ben az ellenzéknek minden esélye meglesz.

A devizahitelek és a Quaestor-ügy

Kunhalmi Ágnes bejelentette, hogy az MSZP-frakcióból november 1-jei hatállyal távozott Tóbiás József helyét Szakács László foglalhatja el az országos választmány döntése alapján.

Az új képviselő főképp a devizahitelek és a Quaestor-ügy károsultjainak érdekében dolgozik – tette hozzá.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt mondta, a devizahitelesek, a Fidesz pénzügyi machinációinak károsultjai képviselik a leghangosabban a kormánypárt torz társadalomfilozófiája miatt kirekesztett rétegeket.

A Fidesz a jó helyzetben élőknek kedvez, és azoktól vesz el, akiket segíteni kellene – tette hozzá.

Ruhagyűjtés és ételosztás

Szólt arról, hogy a karácsony közeledtével ruhagyűjtési és ételosztási programokat szerveznek 11 millió forintos keretösszeggel, a szolidaritási alap keretéből.

Az MSZP-frakció tagjai ide fizetik be azt az összeget, amennyivel a képviselői fizetésük nőtt – jelezte. A párt az ellenzéki szövetségesek közreműködésére is számít a jótékonysági kezdeményezésben.

Kérdésre válaszolva Tóth Bertalan az ellenzéki együttműködés természetes részének nevezte a vitákat, azt mondta, hogy egy demokratikus közösséghez ez is hozzátartozik.

Vészhelyzet alakulhat ki az oktatásban és az egészségügyben

A pártelnök elítélte, hogy az államfői fizetés számítását elválasztották a köztisztviselői alapilletménytől, és ezzel a köztársasági elnök úgy kap magasabb fizetést, hogy közben a köztisztviselőknek nem jár béremelés.

Az alacsony keresetek miatt vészhelyzet alakulhat ki az oktatásban és az egészségügyben is, ráadásul a közigazgatást is egyre jobban fenyegeti a munkaerőhiány – mondta.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

megosztás

About Author

Szólj hozzá!