Ez a napKiemelt hírek

EP-választás – Életveszélyes az a politika, amit Orbán Viktor folytat

A magyar választók és Európa jövőjét szem előtt tartva, legjobb szakmai tudásuk szerint dolgoztak az Európai Parlamentben (EP) az elmúlt öt évben – értékelte a most záruló ciklusban végzett munkáját Ujhelyi István, az MSZP és Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Magyarországnak csakis az EU-ban lehet helye

Ujhelyi István – aki az MSZP-Párbeszéd közös listáján a második helyen áll – azt mondta, számukra az a legfontosabb, hogy az orbáni háborúskodással, gyűlöletpolitikával, a Brüsszel elleni hadjárattal szemben megmutassák azt, vannak olyan hazafiak, akik képviselni tudják Magyarország európai arcát.

Hozzátette: az EP-ben végzett munkájuknak önmagában nem az volt az értelme, hogy ellentartsanak az orbáni politikának, hanem hogy folytassanak olyan szakmai tevékenységet, amelynek a magyar választók és Európa jövője szempontjából is van értelme.

Magyarországnak csakis az EU-ban lehet helye és életveszélyes az a politika, amit Orbán Viktor folytat, mert azzal kisodorhatja az országot az EU-ból – hangsúlyozta.

Free Interrail-program

Ujhelyi István kiemelte az európai turizmus érdekében folytatott tevékenységét, amely szerinte hozzájárul ahhoz is, hogy növekedjenek Magyarország turisztikai bevételei.

Beszámolt a Free Interrail-programról, amelynek révén 18 éves fiatalok ingyen vonatbérlettel járhatják be Európát.

Ujhelyi István azt mondta, az EP közlekedési bizottságának alelnökeként egyik felelős a biztonságos automatizált közlekedésért Európában.

Jávor Benedek, a közös lista negyedik helyén szereplő politikus közölte, az EP-képviselők elsődleges feladata, hogy legjobb tudásuk szerint Magyarország és a magyar társadalom érdekeit képviselve, úgy alakítsák az uniós szabályozást, hogy az sikeres, fenntartható Európához vezessen.

Tartós rezsicsökkentés, szemben a kormány rezsihazugságával

A klíma- és energiapolitika területén végzett munkájáról azt mondta, azért küzdött, hogy a magyar háztartásokat az energiahatékonysági beruházásait segítő szabályokat fogadjanak el a tartós rezsicsökkentés érdekében, szemben a kormány rezsihazugságával.

A Párbeszéd politikusa szólt a hulladékgazdálkodás területén végzett tevékenységéről és úgy értékelte, ezen a területen Magyarországon katasztrófahelyzet van, a kormányzati ámokfutás olyan helyzetet eredményezett, hogy több helyen a megszűnés határára sodródott a szemétszállítás.

A környezetvédelem területén a magyar kormány növényvédő szerekkel kapcsolatos, szerinte a multik érdekeit szolgáló álláspontját bírálta.

Már nemcsak magyar ügy

Kitért arra, hogy kezdeményezésére pénzügyi program indult a tényfeltáró újságírás támogatására, illetve elindult az európai roma hét is.

Jávor Benedek közölte, az európai alapértékeket megsérti a magyar kormány és ez már nemcsak magyar ügy, Európa egészét fenyegeti. Ebben élesen szemben állunk a magyar kormánnyal, hiszünk abban, hogy Európa egy értékközösség is és a magyar kormánynak nincs joga megfosztani polgárait az alapvető európai jogoktól – tette hozzá.

A kis pártokra adott voks egyenlő a Fideszre szavazással

Arra a felvetésre, hogy Jávor Benedek listán szerepeltetésével tudatosan próbálják meg az LMP-s szavazókat átcsábítani, Jávor Benedek azt mondta, nem szeretnék, ha azok a választók, akik tavaly tavasszal az LMP-re szavaztak, de azóta csalódtak a pártban, otthon maradnának, ugyanis szükség van rájuk is. Ha valaki a zöldügyek hatékony képviseletét akarja látni az EP-ben, akkor őt kell bejuttatni a parlamentbe – közölte Jávor Benedek.

Ujhelyi István azt mondta, az ellenzéki választóknak tudomásul kell venniük, a Fidesz támogatásával ér fel azokra a pártokra szavazni, akik öt százalék alatt fognak teljesíteni. Szerinte az LMP objektív okokból nem fog tudni öt százalék felett teljesíteni.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/ujhelyi-istvan-szocialis-europat-szorgalmazott-ami-nem-forma-hanem-tartalom/

About Author

Szólj hozzá!