Ez a napKiemelt hírek

Komjáthi: Orbánék darabra eladják a magyar családokat a bankoknak

Komjáthi Imre: nem vagyunk a kapcarongyaitok

Komjáthi Imre, a szocialisták alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján közölte: szerdán lesz egy éve annak, hogy fideszes képviselők benyújtották „minden idők egyik leggyalázatosabb, munkás-, és munkavállaló-ellenes törvényét”.

Orbán törölje el a rabszolgatörvényt!

Az ellenzéki politikus pártja nevében arra szólította fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy működjön együtt a szakszervezetekkel annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók tisztességes fizetést kapjanak, többet lehessenek a családjukkal, és törölje el a rabszolgatörvényt.

Komjáthi Imre a munkavállalókat egyúttal szerveződésre és szervezkedésre biztatta, hogy ellenálljanak a kormány munkavállaló-ellenes törvényeinek.

A törvény 400 órás túlórára kötelezheti a munkavállalókat és lehetővé teszi, hogy hároméves munkaidőkeretben a cégek ne fizessék ki az azért járó munkabért – rótta fel.

A kormány a multinacionális cégeknek, a haveroknak kedvez

Szerinte a kormány nem a magyar dolgozók, emberek érdekeit tartja elsősorban szem előtt, hanem a multinacionális cégek, az oligarchák és Orbán Viktor hűbéreseinek gyarapodása fontos a számára. „Darabra eladják a magyar családokat a bankoknak” – fogalmazott.

Arra az újságírói a kérdésre, hogy hány munkavállalót érint jelenleg a túlóratörvény, Komjáthi Imre a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökére, László Zoltánra hivatkozva közölte: ősszel a cégeknél elfogyott a 250 órás munkaidőkeret, ezért a munkavállalókat – főként az autóipari beszállító cégeknél – arra kérik, hogy éljenek a 400 órás túlóra lehetőségével. Az MSZP alelnökének becslése szerint ez százezer feletti dolgozói létszámot érint.

Szintén újságírói felvetésre Komjáthi Imre ezt a válaszát úgy árnyalta, hogy a túlóratörvény alkalmazásának „lehetősége” áll fenn esetükben, ugyanis annak alkalmazásához új munkaszerződéseket kell kötni.

Az MSZP nem nyomozó hatóság

Az ellenzéki politikust Lackner Csabáról is faggatták. Úgy reagált, az elnökség döntött a kispesti politikus ügyében, ugyanakkor az MSZP nem nyomozó hatóság, így azt, hogy „jogszerűek voltak-e” a róla kikerült felvételek „és valóban Lackner Csaba beszél-e ezeken” nem az MSZP politikusainak felelőssége eldönteni.

Közölte azt is, hogy az MSZP mindaddig kiáll Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) kispesti polgármester mellett, amíg a nyomozó hatóság be nem bizonyítja, hogy neki bármiféle „sara” lenne. A szocialista párt belső vizsgálatot nem indít ellene.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

megosztás

 

About Author

Szólj hozzá!