Kósa Lajos kezdeményezi Demeter Márta nemzetbiztonsági átvilágítását

Áll elébe az újabb, öt év alatt már a harmadik nemzetbiztonsági átvilágításának Demeter Márta, az LMP társelnöke, aki ezt Kósa Lajosnak, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága fideszes elnökének nyilatkozatára reagálva közölte vasárnap az MTI-vel.

Kósa szerint ez a kötelessége

Kósa Lajos vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta: kezdeményezi Demeter Mártának, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát. A fideszes politikus hozzátette: a bizottság elnökeként biztosítania kell a testület törvényes működését, ezért kötelessége ezt a lépést megtenni, miután Demeter Márta harminc évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé.

Demeter Márta az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: ha már Kósa Lajos amúgy is Kövér László házelnökhöz fordul,

„elvárom, hogy kezdeményezze Orbán Viktor miniszterelnök nemzetbiztonsági átvilágítását, amelyet folyamatosan elkerült az elmúlt 28 évben”.

Kéri a bizottság elnökét arra is, hogy a testület a következő ülésén vegye napirendre a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat beszámolóját arról,

„mit keresett Zaid Naffa, a nemzetbiztonsági ellenőrzésen kétszer megbukott jordán tiszteletbeli konzul a Magyar Honvédség honvédtisztjeinek avatásán”.

(Forrás: MTI)

Kósa Lajos is nekimegy Demeter Mártának

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük