Pontosítás rezsiutalvány-ügyben

Miután kidoboltatott, hogy a választás előtt a nyugdíjasok meg lesznek „tisztelve” a kormányzati rezsiutalvánnyal, elsőként Váráshelyi Mária reagált arra, hogy aki teheti, ajánlja fel az Oltalom Karitatív Egyesületnek, akiknek meggyűlt a bajuk a számlákkal.

Kiderült, hogy „megengedik”…

Fónagy János hétfőn jelentette, hogy

Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, ezért ha nekik nincs rá szükségük, akkor azzal hozzátartozóikat is segíthetik

Fontos adalék a hivatalosságtól

Fónagy János elmondta,

az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak, azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Az persze még nem tisztázza, hogy kizárólag magánszemély rendezheti-e az utalvánnyal a befizetni valót, vagy szervezetekre is átruházható-e a cucc, de mégis közelebb jutottunk

Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni

Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá. Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá.

Hozzátette, a rezsiutalványokra nagyjából 2,6 millió ember jogosult. A jogosultságról a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékozódni.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2019.08.26 - 11:55
  Közvetlen hivatkozás

  Nem egyedi helyzet,hogy nyugdíjasként banki utalással fizetjük a számláinkat és 56 km távolságra lakunk a legközelebbi ügyfélszolgálattól. Tömegközlekedéssel ezt a távot 2 óra alatt, két átszállással és pici gyaloglással lehet megtenni, de mivel sem energiám, sem időm bumlizni, autóval fogok (?) Budapestre menni ügyintézni. Így egy óra az út. A gázolaj jelenlegi ára 394Ft/l, autóm 6 litert fogyaszt 100 km-en. A szívélyes ajándék utalvány beváltása nekünk 2364Ft-ba és két órás utazásba kerül, és nem tudom, mennyi időt töltünk várakozással az ügyfélszolgálatnál. Cégéres gazemberek, akik ezt kitalálták!

  Válasz
 • Avatar
  2019.08.26 - 14:16
  Közvetlen hivatkozás

  Ember! Olvasd már el a vonatkozó jogszabályt !!!
  “A rezsiutalvány a szolgáltatásért fizetendő, természetes személy fogyasztót terhelő számla kiegyenlítésére
  használható fel.”
  Lefordítva. Csak magánszemély rezsije fizethető ki az utalvánnyal!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük