Ez a napKiemelt hírek

Karácsony Gergely: az szavazzon a Fideszre, akinek a menekültek elvették a munkáját

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint politikában ő nem a szerencsére épít, hanem stratégiára. Épp ezért hozta létre a Párbeszéd a Változás Szövetségét azzal a párttal, amelynek a legnagyobb hálózata van, amely képes átlépni a saját árnyékán, és elfogadni egy jóval kisebb párt miniszterelnök-jelöltjét. 

Részletek a Népszavának adott interjúból:

“Az egyik fontos érv mellettem, hogy nem vagyok az MSZP tagja, nem akarok belefolyni a párt ügyeibe. A másik fontos érv, hogy nagyon rövid az idő. A harmadik, és talán legfontosabb az, hogy én azt mondom, amit az MSZP szimpatizánsai már nagyon rég vártak a saját pártjuktól. Gyakran mondják azt nekem MSZP-tagok, hogy végre baloldali miniszterelnök-jelöltjük van.”

“…okos politikai stratégiára van szükség, olyanra, amelyik a legtöbb mandátumot garantálja. De nem lehet, nem szabad a vereségre optimalizálni egy kampányt, csak a győzelemre. Egyértelmű, hogy azokban a választókerületekben – például Pécsett vagy Veszprémben –, ahol a független jelölt győzhet, érdemes pártonkívüli emberek mögé állni. Mert nagyon fontos a lista – különösen azoknak a politikusoknak, akik rajta akarnak lenni –, de az, hogy én leszek a miniszterelnök vagy Orbán Viktor, azon múlik, miképp szerepel az ellenzék az egyéni választókerületekben. A választási matematika pedig nagyon egyszerű: több szavazó kell, és kevesebb párt. Az Orbán-rezsim akkor élheti túl a választást, ha a kormányváltást akarók otthon maradnak, vagy ha elmennek, megoszlik a szavazatuk.”

“Bízom benne, hogy a választók összehozzák azt a koalíciót, amit a pártok elbénáztak. A változást akarók egyre kevésbé törődnek a párthűséggel.”

Az ellenzék gyenge a hazudozásban

“Ha a politika a valóságról szólna, egyértelműen mi nyernénk. Hazudozásban viszont gyengék vagyunk – erre egyébként büszke vagyok. Azt tudom mondani, hogy aki úgy érzi, a menekültek elvették a munkáját, az szavazzon a Fideszre, aki pedig úgy érzi, hogy baj van az egészségüggyel, baj van az oktatással, baj van a nyugdíjakkal, az szavazzon ránk. És akkor nyerünk.”

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Karácsony Gergely: új magyar középosztály kell!

About Author

Szólj hozzá!