Ez a napKiemelt hírek

Lakat alatt a csaló közös képviselő

zebra-rendor

Csalás és sikkasztás miatt négy év két hónap börtönbüntetésre ítélt a Budaörsi Járásbíróság hétfőn, első fokon egy százhalombattai közös képviselőt, társa két év felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Ez igen!

A közleményben azt írták: az elsőrendű vádlottat 41 rendbeli csalás, 18 rendbeli sikkasztás, két rendbeli, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondták ki bűnösnek. A szabadságvesztés kiszabása mellett 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, 8 évre a közös képviselői és a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól, továbbá több mint 500 millió forint vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben.
Az elsőrendű vádlott az általa alapított társasházkezelő és szolgáltató betéti társaság beltagjaként 2004 és 2010 októbere között 24 százhalombattai társasház közös képviseletét látta el, emellett 2006 októberétől 2010 októberéig Százhalombatta önkormányzatának képviselő-testületi tagja volt.

Játék és sikkasztás

A közös képviselő a társasházak folyószámláiról éveken át rendszeresen, jogosulatlan utalt át és vett fel pénzt, amelyet saját céljaira használt fel. 2006-tól önkormányzati képviselőként közvetlenül tájékozódott az önkormányzati támogatásokról, ezután hamis közgyűlési jegyzőkönyvekkel támogatást igényelt és a társasház tudta nélkül hiteleket vett fel. Rávette továbbá a testvéreit arra, hogy alapítsanak építőipari vállalkozásokat és bocsássanak ki fiktív számlákat olyan munkálatokról, amelyeket valójában nem végeztek el.
A bíróság megállapítása szerint a vádlott összességében több száz millió forint kárt okozott.
Az ítélet ellen az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.
A büntetőügy másodfokon a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik.

A csalók is megbuknak olykor, és néha a legváratlanabb módon, ezért is érdemes mindig résen lenni, ahogy ez tette az alábbi ügy nyugdíjasa is.

About Author

Comments (4)

  1. ez csak elsőfok…a következő tárgyalásig megjavul, mindent megígér, aztán jól megróják, mehet haza.

  2. Éveken keresztül vett fel magáncélra pénzt a társasház számlájáról, s egyébb csalásokat tudott “szert” tenni.Tessék mondani, a társasházak működtetését, pénzügyi gazdálkodást ma valójában kik ellenőrzik?? Mert rengeteg probléma , visszaélés van a társasházak működése és főleg gazdálkodását illetően!! 2015-től állítólag az önkormányzat erre kijelölt jegyzőjének kell/ene ellenőrizni a társasházak működését. Mindezt úgy hogy a pénzügyi részét pl. klféle kifizetések mennyire jogosak, a kifizetett és leszámlázott munkák valóban megtörténtek -e, ill nem lettek e túlárazva? Viszont ezt a jegyző nem vizsgálhatja? Akkor ez milyen jogszabály, s nem kellene felülbírálni, módosítni, mert mi értelme van?

    • Hol lehet a kozoskepviseloket feljelenteni??A rendorseg szarik ra mert sokat kell gepelni.Akkor hol mashol?

  3. Egyetertek.

Comment here