Melyik fideszesnek kell a középiskola igazgatójának helye?

Mint arról mi is beszámoltunk, június végén kirúgták állásából a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatóját. Közalkalmazotti jogviszonyát is megszüntették. Kovács Leventét 2017-ben az iskola tanári kara 96 százalékos arányban szavazta meg igazgatónak. Vezetése során – az intézmény több más kitüntetés mellett – a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kiváló minősítését is megkapta.

Szemrebbenés nélkül

Kovács Leventét nem egyszerűen felmentették; a kormány fennhatósága alá tartozó fenntartó, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum valóságos hadjáratot és lejárató kampányt indított a munkáját kiválóan végző és a tanári karban népszerű igazgató ellen. Az MSZP budapesti szervezete szerint teljesen nyilvánvaló, mi történik: a Bánki Donát középiskola igazgatói posztját valamelyik fideszes kinézte magának, ezért a kabinet szemrebbenés nélkül eltávolítja az útjában lévő Kovács Leventét.

A szaktudás nem számít

A Bánkiban történtek is bizonyítják: a kormánynak egyáltalán nem fontos, hogy a fiatalok felkészült szakemberektől, korszerű oktatási környezetben, versenyképes tudást kapjanak. Az a lényeg, hogy saját famulusait ültesse vezető pozíciókba, teljesen függetlenül attól, hogy ott a kormányhoz hűséges, de szakmailag vitatható emberek milyen károkat okoznak a gondjukra bízott intézményeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük