NER-humor: rendőröket küldünk Macedóniába a jogellenes határátlépések megelőzésére

Magyarország igenis befogad migránst, ha az illető női ruhában menekülő, bukott miniszterelnök. Csodálatos időzítés az MTI-ben: egy órával azután, hogy lehozták a Miniszterelnökség közleményét arról, hogy a Macedóniában körözött Nikola Gruevszki útlevél nélkül léphetett be az országba, megjelentették ezt a hírt:

„Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint Macedóniába 30, Szerbiába 15 rendőr utazik, aki járőrszolgálatot lát majd el.

Feladatuk:

a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, illetve közreműködik az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem mélységi területeken is. Mindkét kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A Macedóniában és Szerbiában eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Orbán “menekültje” tranzitzóna helyett luxusszállóban héderel

A macedón-görög és a szerb-bolgár határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában – olvasható az MTI hírében.

Miniszterelnökség: Gruevszki menedékjogot kért

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük