A Fidesz nem hajlandó tárgyalni a devizahitelesekről és az ápolási díj emeléséről

Ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés, ám a kormánypárt bojkottja miatt bizonyára nem lesz határozatképes.

A tanácskozás 10 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Ha a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két, jobbikos és LMP-s képviselők által benyújtott javaslatról tárgyalhat: az egyik az ápolási díj emeléséről szól, a másik a devizahitel-károsultak segítését célozza.

A napirendi javaslatban a két előterjesztés megtárgyalása mellett interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is szerepelnek.

A rendkívüli ülés összehívásáról szóló kezdeményezést jobbikos, LMP-s, DK-s és független képviselők írták alá.

A Fidesz-KDNP és a kormány nem megy el a parlamentbe

A Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által összehívott parlamenti ülésen – közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója

Arra hivatkoztak, hogy egyrészt az ápolási díj növelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Másrészt szerintük “egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket”.

Közleményükben azt fejtegetik, hogy a devizahitelezéseket a baloldal sodorta bajba, az Orbán-kormány meg sokat tett a megsegítésükre. A tények tehát megint nem zavarják a kormánypárti propagandistákat, hiszen a devizahiteleket az első Orbán-kormány vezette be, a forint árfolyama főleg a második Orbán-kormány alatt zuhant, most pedig éppen a devizahitelesek kilakoltatása zajlik, miközben ugye azelmúltnyolcév fideszes volt…

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Az Adóskamara a parlamenti pártokhoz fordul a devizahitelesek érdekében

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük