Ez a nap

Pálffy Ilona nem vette fel az egymilliós jutalmat

Egy miniszteri rendelet szerint valóban járt volna a fizetésén felül egymillió forint „tiszteletdíj” a Nemzeti Választási Irodát (NVI) vezető Pálffy Ilonának a tavaszi parlamenti választás lebonyolításáért, ám az elnök végül úgy döntött, nem veszi fel a neki járó összeget, lemondott az egymillióról – közölte a zoom.hu kérdésére az NVI.

A hvg.hu-nak Pálffy áprilisban azt mondta, „ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét”.

A választások a legóvatosabb kifejezéssel élve nem voltak zökkenőmentesek:

– a valasztas.hu pont akkor rohadt le, amikor a legnagyobb szükség volt rá;

– későn postázták külföldre a szavazólapokat;

– nem húztak le egyes visszalépő jelölteket a szavazólapról;

– az átjelentkezések miatt több szavazókörnél is éjszakába nyúlóan zajlott a szavazás. Ezekre azonban – a korábbi évek tapasztalatai alapján – előre lehetett volna készülni;

– van, ahová nem érkezett meg a mozgóurna.

A zoom.hu azután kérdezte az NVI-t, hogy az egymilliós prémiumra rákérdezett az MSZP-s Mesterházy Attila Trócsányi László igazságügyi miniszternél, a januári rendelet aláírójánál. Azt a választ kapta írásbeli kérdésére, hogy a válasz nem a kormány hatásköre, mert az NVI önálló államigazgatási szerv.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: 444.hu)

About Author

Szólj hozzá!