Connect with us

Ez a nap

A miniszterelnököt luxusrepülésein közpénzen védi a TEK 

Megosztás

A belügyminiszter szerint a kormányfőt a személyvédelem a nap 24 órájában, hivatalos és magánprogramjain egyaránt megilleti – közpénzen.

Megosztás

Orbán Viktor luxusrepüléseiről sajtófőnöke korábban azt mondta, hogy főnöke a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.

A személyvédelem a nap 24 órájában jár, magánprogramon is

Most a hvg.hu szúrta ki, hogy jobbikos képviselők írásban érdeklődtek a belügyminiszternél a luxusrepülésekről. Arra voltak kíváncsiak, milyen védelemben részesült Orbán Viktor ezeken a külföldi magánútjain. Pintér Sándor válaszolt. A belügyminiszter szerint a kormányfőt a személyvédelem a nap 24 órájában, hivatalos és magánprogramjain egyaránt megilleti.

A kérdésekben szereplő országokban – Bulgária, Oroszország, Egyesült Királyság, valamint Görögország – történt tartózkodásakor a miniszterelnök személyvédelmét a Terrorelhárítási Központ látta el, költségvetése terhére.

Így áttételesen mégis elment adófizetői pénz a külföldi meccsnézésre.

(Forrás: 24.hu, HVG)

Kapcsolódó

Orbán luxusrepüléseit a mentelmi bizottság elé viszik

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük