Az Index számolt be először arról, hogy annak ellenére, hogy az egész országban hőségriadó van, a nyíregyházi vízszolgáltatót a helyi Huszártelepen összesen 48 családnál kikapcsolta a vízszolgáltatást.


Glonczi László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke az Indexnek azt is elmondta, hogy

volt olyan család, akiknél a vízmű előre csak a vízhozam korlátozását jelezte, mégis elzárták náluk a vizet.

A Huszártelep két hosszú utcából és bekötőutakból áll,

és a két utca közepén helyezkedik el a telep két közkútja, az érintett családoknak csak ezek maradtak, ahonnan vizet tudnak szerezni. Több olyan lakás is van, amely azonban 150 méternél messzebb helyezkedik el a kúttól, az állami szabályozás szerint számukra lajtoskocsival vagy más módon kellene biztosítani a vizet.

Ezt azonban nem biztosítják a családoknak, erről Kiss Márió, a Terno Drom – Fiatal út Egyesület elnöke beszélt lapunknak. A vízmű szerint csak azoknál az ingatlanoknál hajtottak végre korlátozást, amelyek az említett 150 méteren belül vannak, Kiss azonban azt mondta, szemmel láthatólag is bőven túl vannak a 150 méteren egyes lakások.

„Most jövök épp onnan, a helyi lakosoknál nagyon rossz a hangulat, és el vannak keseredve. Civil szervezetek és Iványi Gábor lelkész úr hozott le vizet a családoknak”

– tette hozzá. Kiss Márió szerint volt olyan család, ahol 5000 forint közüzemi tartozás miatt zárták el a vizet, és volt, ahol 30-50 ezer forintra nőtt már az elmaradás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét