Ez a napKiemelt hírek

Jeruzsálem park Budapesten! – Tarlós meg van elégedve magával…..

jeru-park

Jeruzsálem parknak nevezték el Budapest I. kerületében a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart által határolt területet.

Öntömjénezés felsőfokon!

Tarlós baromi büszkén emelte ki, hogy alig egy év alatt sikerült pár utcanévtáblát csináltatni és azokat felcsavarozni. Mert mi más tarthatott eddig a lehengerlő többséggel várost vezető közszolgának? Talán illet volna kivárni, amíg a másik fél nyilatkozik elismerően….

A vasárnapi névadó ünnepségen Tarlós István főpolgármester azt mondta:

Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik.

Hozzátette:

“baráti közeledés gesztusa az is”,

hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el

“a zsidó állam ősi fővárosáról”.

jeru-park
Budapest, 2019. május 5.
Tarlós István fõpolgármester (b), Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes (b2) és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Jeruzsálem park névadó ünnepségén a fõváros I. kerületében, a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart közötti területen 2019. május 5-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

“Mérföldkő”

Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes a Jeruzsálem park létrejöttét mérföldkőnek nevezte a két ország kapcsolatában. Megjegyezte, hogy

“ismét fontos lépést” tettek afelé, hogy “a magyar követség Jeruzsálembe költözzön”.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke kiemelte:

a névadó ünnepség nemcsak a zsidó közösség tagjainak fontos, hiszen Jeruzsálem a zsidóság és a kereszténység bölcsője is.

Kapcsolódó

Náci-sameszről elnevezett szociális díj és utca Pécsett?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/bayer-600-utca-viseli-fekete-oves-kommunistak-nevet/

About Author

Szólj hozzá!