Szombathely egy bank közbeiktatásával üzletelne az Orbán vejéhez köthető céggel

Nem közvetlenül, hanem egy bank közbeiktatásával bízná a közvilágítás korszerűsítését Szombathely önkormányzata  az Eliosra. Most bankot keresnek a finanszírozáshoz, így nem kell szerződést kötniük az elhíresült céggel. 

A nyilvánosság elől elzárva tartottak egyeztetést csütörtök délelőtt a szombathelyi közvilágítás korszerűsítéséről. A Nyugat.hu információi szerint jelenleg arról van szó, hogy bankokkal tárgyalnak a felújítás finanszírozásáról.

A portál úgy tudja, hogy a meghívásos pályázatot írtak ki a lámpák megújítására, ezen végül csak az Elios maradt talpon. A másfél milliárdos közbeszerzés eredményhirdetését már többedszerre halasztja el a város, az ok állítólag az, hogy nem akar közvetlenül szerződni a céggel.

Szombathelyen most olyan konstrukciót terveznek, amiben a városnak nem kell szerződnie az Elios Kft-vel. Egy bankkal kötnek szerződést, erről szólt, az egyeztetés is. Az Elios elvégzi a munkát, a kiválasztott bank kifizeti a költségeket, az önkormányzat aztán az üzemeltetési költség várható megtakarításaiból törlesztene a banknak, előreláthatóan 10-12 évig.

A portál értesülései szerint az egyeztetésen még nem született döntés. Horváth Attila városi képviselő (baloldal) a lapnak azt mondta, minden információt meg akarnak szerezni az ügyben, és mindent megtesznek, hogy Szombathelyen ne legyenek olyan korrupciógyanús esetek, mint az ország sok részén.

(Forrás: Nyugat.hu)

Kapcsolódó:

Szombathelyen homályosít tovább az Elios

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük