Elküldték a 100 legjobb orvos listáján szereplő szívsebészt

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet szívsebészeti osztályának éléről dr. Székely Lászlónak – értesült a 24.hu.  Az ország egyik legnagyobb szaktekintélyű orvosát a lapnak nem sikerült elérni, de más források megerősítették az információt, és elmondták távozásának körülményeit is.

Egy plasztikai sebész segítségét kérte

A szívsebészt, akinek nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik, egy műtét miatt bocsátották el az intézetből. Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani.

Az orvos úgy döntött, hogy a betegnek ne kelljen hónapokig asszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt, ezért plasztikai sebész segítségét kérte, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot – mesélte az informátor.

Óriási a felháborodás

Székely Lászlóval reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, el kell hagynia a kardiológiai intézetet.

Székely távozásával megszűnik a minimál invazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége. Óriási a felháborodás nemcsak a kardiológiai intézetben, hanem az ügyről értesülő orvosok között is. A 24.hu információi szerint a szívsebész távozásával együtt egy másik szívsebész már beadta felmondását az intézetben.

2016-ban a Haszon Magazin összeállította a 100 legjobb magyar orvos listáját. Ezen előkelő helyen szerepelt dr. Székely László.

(Forrás: 24.hu)

A Fidesz károkozása emberéletekben mérhető az egészségügyben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük