600 ezret is fizethet, akit egy nap többször kapnak karantén-szabálysértésen!

Sürgősséggel tárgyalja és fogadja el már kedden az Országgyűlés a karanténszabályok szigorítását, de a hitelmoratórium meghosszabbítását is.

A karanténszabályok megsértése esetén

a helyszíni bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról 150 ezer forintra nőhet

a törvényjavaslat szerint, amit péntek kora este nyújtott be a parlamentnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és azt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyzi. De

az azonos napon elkövetett jogsértések miatt akár a 150 ezer forintnak a négyszerese, 600 ezer forint is kiszabható lesz.

Ezt a törvénymódosítást sürgősséggel tárgyalja hétfőn a parlament – kedden pedig már a zárószavazásra is sor kerül.

Szintén sürgősséggel tárgyalja az Országgyűlés

a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló javaslatot – a gyorsított eljárást hétfőn a parlamenti képviselők 185 igen vokssal, egyhangúan megszavazták.

A hitelmoratórium minden, március 18-a előtt felvett hitelre, kölcsönre és lízingre – a lakáshitelekre, az autóhitelekre, valamint a babaváró támogatásra – is vonatkozik.

Azt, hogy a moratóriumot meghosszabbítják, Orbán Viktor jelentette be szeptember 19-én

A miniszterelnök akkor azt is elmondta, hogy a hosszabbítás

a gyermeket nevelő szülők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak, valamint a legalább 25 százalékos árbevétel-csökkenést elszenvedő vállalkozások számára 2021 közepéig érvényes – és fél évre felmondási tilalmat rendel a hitelszerződésekre.

Az érintett lakossági ügyfelek automatikusan, a vállalkozások pedig a banknak benyújtott kérelem alapján kaphatják meg a meghosszabbítás lehetőségét.

Forrás

Garancsi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük