Sohasem volt még ennyi új Covid-fertőzött Magyarországon!

1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte vasárnap reggel a kormányzati honlap.

Elhunyt 8 beteg,

így az elhunytak száma 683 főre emelkedett, 4391-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 12 916 fő. 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti.

Igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon (fő)
megyénkénti bontásban a legfrissebb rendelkezésre álló adatok alapján

illusztráció: koronavirus.gov.hu

Hétfőtől kötelező a maszk használata

az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak hétfőtől 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A MÁV és a Volánbusz is újabb szigorítást vezet be,

szeptember 21-től a megállóhelyeken is kötelező a maszkhasználat. Ezentúl nem elég sálat vagy kendőt használni, hanem orvosi, munkavédelmi vagy textilből készült maszkra lesz szüksége minden utasnak.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket,

ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni – olvasható a honlapon.

lapzsemle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük