Szél Bernadett: Kiderült, mit értett Orbán “bértámogatás speciális magyar formáján”: a Fidesznek járvány ide vagy oda, aki nem dolgozik, ne is egyék!

Kiderült a miniszter szavaiból, mit értett Orbán Viktor a “bértámogatás speciális magyar formáján”. Röviden: a Fidesznek járvány ide vagy oda, aki nem dolgozik, ne is egyék – írta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleményében.

“Kurzarbeit” magyar módra

Ma Palkovics László elmondta, hogy úgy vezetik be német mintára a “Kurzarbeitot”, vagyis a rövidített munkaidő államilag támogatott formáját, hogy

ha van munka, ha nincs, a munkavállalónak dolgoznia kell.

Konkrétan úgy fogalmazott, hogy

“azt is szeretnénk, hogy azok a munkavállalók, akik így kapják a jövedelmüket, azok _nem otthon lennének_, hanem olyan hasznos, a cég számára fontos tevékenységet végeznének, legyen az oktatás, legyen az a cég egyéb ügyeinek a továbbfejlesztése, ami hozzáadott értéket állít elő, és amely nem vezet egyfajta szünethez a munkavállaló szempontjából.”

Tehát azt akarja a kormány, hogy ne maradjanak otthon azok, akik eddig kényszerszabadságon voltak?

Az lenne a “magyar modell”, hogy miközben tombol a járvány, a kormány berendelteti munkára azokat az embereket, akiknek a cég nem tud munkát adni?!

Itt ezt nagyon elrontották:

most ugyanis tilos olyan feltételeket szabni az állami támogatáshoz, ami a munka híján otthon maradó dolgozókat otthonuk elhagyására kényszeríti. Ha nem tud a cég távmunkát biztosítani, akkor is járnia kell az állami bértámogatásnak.

Minden teljesíthetetlen feltétel felelőtlen és fölösleges kockázatnak teszi ki a dolgozókat és az egész országot!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük