Kiemelt hírekKoronavírus

Mondd meg a vércsoportod, és megmondom ki vagy!

vercsoportok

A vércsoportunk számok dolgot befolyásol, a betegségekre való hajlamot, a személyiséget, a testalkatot, szinte mindent. Lássuk milyen hatással van a temperamentumunkra, igazak lesznek ezek az állítások?

Kié az érdem?

Karl Landsteiner osztrák orvos azt kutatta miért van, hogy egyes vérátömlesztések sikeresek, mások nem. Így jutott a különböző vércsoportok felfedezésére, és arra, hogy melyik segíthet melyiknek. 1900-at írtunk ekkor.

ki adhat, kinek
Nem árt ha tudja!

0 vércsoport

Az ebbe a vércsoportba tartozó emberek hajlamosabbak a stresszre, mint más vércsoportú emberek. Ez annak köszönhető, hogy a kortizol nevű stressz hormon tovább marad a vérükben, mint másoknak. Ezzel magyarázható az is, hogy hamarabb öregszenek az átlagnál. Barátságosak és nyitott gondolkodással rendelkeznek.

A vércsoport

Ez a vércsoport az, amelyik a leginkább hajlik a rögeszmés dolgok felé, ők azok, akik a legtöbbször esnek áldozatául egészség károsító dolgoknak. Temperamentumuk elszántságukban, magabiztosságukban és nagy intelligenciájukban mutatkozik meg.

B vércsoport

A kutatók megállapították, hogy a B vércsoportba tartozó emberek magával ragadóak és ők azok, akik a leginkább eltérnek a többi embertől. Kreatív jellemvonással rendelkeznek, a szenvedélyesség és az erős akarat határozza meg őket. Önzőek és impulzívak.

AB vércsoport

Nekik van a legnagyobb esélyük az idős kori memóriazavarokra. A tanulási és magatartási statisztikában náluk tapasztalható a legtöbb probléma. Emellett nagyon együtt érzőek tudnak lenni és képesek alkalmazkodni minden helyzetben anélkül, hogy elveszítenék egyéniségüket.

(Forrás: Harmonikum)

A sokat vitatott vércsoportdiéta

Sok kórképnél – legyen az emésztési gond, bélbetegség, asztma, cukorbetegség vagy más anyagcsere-betegség – a vércsoportnak megfelelő étrend betartása jelentős mértékben hozzájárulhat az egészség visszaszerzéséhez. Irja a Természetgyógyász Magazin.  A neurodermitisz, a különféle allergiák vagy koncentrációs problémák is gyakran pozitívan befolyásolhatók vércsoportdiétával, csakúgy, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint vagy húgysavszint.

A vércsoportdiéta szó általános, köznapi értelmében nem diéta, azaz nem súlyproblémák kezelésére irányul. A diéta szó a görög “diaita” szóból származik, amelynek jelentése: életmód

Ne felejtsed el a vér életeket menthet, így ha vért adsz, te is életmentő leszel.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Hasonló

 

About Author

Szólj hozzá!