Hoppál Péter: nyílt levél Péterffy Attila polgármesternek

Hoppál Péter ex államtitkár, Pécs országgyűlési képviselője felszállt a demagógia-vonatra és nyílt levélben fordult városa polgármesteréhez.

Azt kéri a politikus, hogy Pécsett és Komlón közlekedhessenek ingyenesen a tömegközlekedés eszközein az egészségügyben dolgozók. Jól hangzik és persze teljesítése után lehet mellet döngetni, hogy Hoppál kijárta!

“Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírott, Dr. Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője az alábbi kéréssel fordulok Önhöz:

Kérem, rendelje el a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló TÜKE Busz Zrt.-n keresztül a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos veszélyhelyzet idejére az egészségügyi dolgozók számára a pécsi tömegközlekedés ingyenes használatát.
Kérésem alátámasztásaként indokaim a következők.

Mint Ön előtt is nyilván ismert, Magyarország Kormánya március 28-án az egész ország területére kihirdette az egészségügyi dolgozók számára az ingyenes helyközi utazást (MÁV, GYSEV, HÉV, Volánbusz).

A Kormány intézkedéséhez csatlakozott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is, aki elrendelte a BKK járatainak ingyenes használatát. Most Pécsen a sor! A Dél-Dunántúl legnagyobb egészségügyi ellátó központja Pécsett működik.

A háziorvosi-, a szakrendelési-, a magán-, valamint a PTE klinikai ellátásban

több ezer orvos, ápoló, szakszemélyzet dolgozik fáradhatatlanul. Magyarország Kormánya, az Operatív Törzs, az illetékes hatóságok, az egészségügyi ellátórendszer, a helyi önkormányzatok, civilek és önkéntesek az elmúlt hetekben mindeddig hatékony intézkedésekkel tudták fékezni a koronavírus terjedését hazánkban. A március 28-tól életbe lépett kijárási korlátozás harmadik napjától, a mai hétfői munkahéttől fontos lenne a pécsi egészségügyi ellátórendszerben dolgozók megfeszített munkájának támogatása az ingyenes helyi közlekedés biztosításával.

A mai napon ugyanezen ingyenes helyi utazás biztosítását kértem a komlói egészségügyi dolgozók számára

Komló városának területére Polics József polgármester úrtól, aki kérésemnek eleget téve, haladéktalanul intézkedett az ügyben.

Tisztelettel kérem Polgármester Úrtól javaslatom elfogadását és a fenti ügyben szükséges intézkedések meghozatalát.

Üdvözlettel:

Dr. Hoppál Péter”

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük