Kiemelt hírek

Büntetőeljárás az alany tudta nélkül? Rékasi Károly fiának számítógépeit lefoglalta a rendőrség

rekasi

Rékasi Zsigmond (Ziggy) szinte egyik napról a másikra lett ismert, miután több kormányellenes tüntetésen is felszólalt és verseket szavalt. Aktív résztvevője volt a múlt pénteki diáktüntetésnek is.

Megfélemlítés?

Rékasi csütörtökön közösségi oldalán tudatta, hogy

“Ma reggel elvitte négy rendőr a számítógépemet! (…) Külön megvárták, hogy egyedül legyen édesanyám, és akkor törtek rá. Felháborító, ami ebben az országban megy. Tenni kell az elnyomó rezsim ellen! Nem fogom hagyni magam.”

A Mérce megkereste a BRFK sajtóosztályát, ahol azt a választ kapták folyamatban lévő büntetőeljárás kapcsán nem nyilatkozhatnak nekik. Ami azt jelenti, maga a lefoglalás is a büntetőeljárással van kapcsolatban.

Megkeresésére – tekintettel a büntetőeljárás nyomozási szakaszában a sajtónak adandó tájékoztatásról szóló 26/2003. (VI. 26.) BM-IM együttes rendelet 4. § (4)-ben foglaltakra, amely szerint „A nyomozó hatóság – a 6. §-ban meghatározott kivétellel – nem adhat olyan tájékoztatást, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik.” – nem áll módomban tájékoztatást adni.

Nem tudjuk, hogy a büntetőeljárás kapcsolatban van-e a tüntetésekkel, de Rékasi facebook posztja és kommentjei alapján úgy tűnik, ő nem tud arról, hogy büntetőeljárás folyna ellene.

Azt csak az összeesküvéselmélet hívői gondolhatják komolyan, hogy köze lenne a közösségi oldalán február 9-re meghirdetett  Protesztiválnak, amiről ennyit írt:

“Nagy dolgok vannak kialakulóban. Péntek 19-én az erőszak szervei látták, hogy mennyien állnak a fiatalok oldalán, és milyen sebességgel duzzad egy utcán elinduló tömeg. Ezért gyorsan szétziláltak minket, és meg tudták tenni, mert kevesen voltunk. Ezúttal sokan leszünk, és mindhiába rémítenek minket, mert mi nem félünk. Egy olyan erejű változás hulláma közeleg, amit utódaink (kiknek jövőjéért ugyancsak küzdünk,) majd könyvekben fognak látni. Egy olyan változás közeleg, amit nem fognak tudni megállítani. Te is ott leszel velünk Február 9-én, amikor ez elkezdődik?”

R.Zs. facebook oldal

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/rekasi-akik-ugy-gondoljak-hogy-eleg-elvetemult/

About Author

Comments (1)

  1. Pál György

    Ziggy, tarts ki, tarts be!

Szólj hozzá!