Utcán vizsgál a háziorvos – hungarikum!

Egyre több drámai, de olykor nagyon vicces vadhajtásáról értesülünk a jelenlegi rendkívüli helyzetnek köszönhetően. Az alábbiakban egy olvasónk hozzánk eljuttatott levelét közöljük, természetesen a személyiségi jogok tiszteletben tartásával, ami a magáról megfeledkezett orvosnak is jár, aki a mások, például a betegek jogait lábbal tiporja. 

Prológus

Tisztában vagyunk vele, hogy az orvostársadalom nagy többsége kiváló és elhívatott munkát végez és az alábbi levél egy szélsőértékre hívja fel a figyelmet, de éppen a becsületes orvosok védelmében kell az ilyen szaktársaikat pellengérre állítani.

“És akkor ezt most, hogy?”

“Szeretném előre bocsátani, hogy tisztában vagyok – úgy gondolom – a járványhelyzet komolyságával, de azért ez azt jelenti, hogy a nem korona vírusos betegek ellátása erre a szintre fog süllyedni a jövőben?

Tegnap délután voltam a háziorvosnál mert problémám adódott a lábammal, ami nem akart elmúlni.

A rendelőbe nem lehetett bemennie senkinek, de még a váróba sem!!!! Senki! Mindenki kint állt a rendelő előtt az utcán.
(Mind összesen négyen várakoztunk az rendelés megkezdésére. Mint kiderült, ebből ketten recept kiadásért jöttek, csupán ketten voltunk, akik egészségügyi panasszal érkeztek.)

A doktornő úgy vizsgálta meg a lábam, hogy én álltam kint az utcán, ott vettem le a cipőm és a zoknim a 10 fokban, a doktornő állt bent a rendelőben és onnan nézte a lábamat egy rácsos vas ajtón keresztül.

Szakrendelésre szerettem volna beutalót kapni, ehhez mindenképpen látnia kellett, hogy mi a probléma. Megkérdezte tőlem: Nincs magának sarkantyúja? Hát honnan tudnám, ezért vagyok itt, hogy valaki kiderítse!

Mi folyik itt tessék mondani? Utcán vizsgáljuk a pácienst?

Az egyik beteg szerette volna használni a mosdót, amire kerek-perec az volt a válasz, hogy nem lehet.”

Mindez az (pontos cím a szerkesztőségben) utcai háziorvosi rendelőben történt. (Illetve a rendelő melletti járdán.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük