Orbán kifogyhatatlan poénforrás – most a német köztévé pellengérezte ki 0 608

sebes-orban

Rengeteg közpénzt áldoz a magyar kormány arra, hogy hírünk a világban rendben legyen. Arra még nem jöttek rá, hogy kerítésen túl nem esnek hasra attól, ha Orbán Viktor kinyilatkoztat, tesznek a temérdek demagóg megszólalására, nem hisznek benne, hanem végiggondolják, amit mond és véleményezik azt.


“Füles Gulyás”

A német köztévé szatirikus hírműsora, a Heute Show ismét Orbán Viktorral foglalkozott, konkrétabban a vejével, Tiborcz Istvánnal, a kelet-európai korrupció izgalmasan tág témakörének keretében – írja a hvg.hu.

Az EP-választást megelőző sorozat Oliver Welke műsorvezető adásonként 5 percben mutat be különféle Európa tagállamaira jellemző jelenségeket:

„Dolgok, amelyek annak ellenére sem olyan kellemesek, hogy egyébként minden baró Európában. A mai rész témája: a korrupció.”

Kovács Zoltán fenheti a fennivalót…..

Az ötperces blokk Romániával kezdődött, ahol a parlament épp a héten elfogadta a korrupcióellenes törvény ártalmatlanná tételét. Az új szabályok értelmében megússza a börtönt Liviu Dragnea, a hatalmon lévő román szociáldemokraták többszörösen büntetett elnöke. Dragnea olyan vámpírként jelent meg, aki árvaházak elől szívja el az uniós forrásokat.

Dragnea után a cseh miniszterelnököt, Andrej Babist vette elő Oliver Welke műsorvezető. Felelevenítette: amióta miniszterelnökké választották, Babis megduplázta a cégeibe érkező uniós források összegét. A Heute Show menő striciként mutatja be a német publikumnak a politikust.

Utána következett Orbán, akit Welke szerint

a barátai úgy hívnak: Gulyás Fülekkel.

Felidézte, hogy egymilliárd euró elköltésére vetül árnyék, megmutatják a felcsúti stadion mellett szerénykedő Orbán-rezidenciát, a faluban véghezvitt pénzszórást és Tiborcz Istvánnak is gratulált a jól jövedelmező házasságához.

Ezzel szemben a magyar kormánynak azonnal javítania kéne az egészségügyi ellátáson, mert az ország polgárai hat évvel élnek kevesebbet, mint az átlag európai

– javasolta Welke.

Hazafiak, közben csak a nemzetüknek ártanak.

– tette hozzá.

Ezután Karel Gott számot írnak át karaoke-stílusban. A slágerek a lopásról szólnak. Majd látható a CD is, amely Kelet-Európa legnagyobb korrupcióit énekli meg. A műsorban a CD eladásából származó egymillió euró Orbán vejénél landol.

Jöhet a szokásos hazai Kovács-felháborodás, ezen a véleményen nem változtat.


Forrás

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

szunyog

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Éppen mostanság nyírják ki az MTA-t, mondván, semmi szükség a felesleges tudásra, tessék …

pofatlan

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Komolyan gondolom, hogy a gödörnek biztosan van alja, de a Fidesz nap, mint …

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Nagy nézeteltérések nélkül tartottak vitát pénteken este a budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás indulói: …

viking

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A 15 millió forintos óvadék fejében szabadlábra helyezett Jurij C., a Viking Sygn …

Pin It on Pinterest